Mladinski sektor

Mladinsko delo v Sloveniji ima novo podobo

19. 2. 2024 avtor: Uredništvo
logotip mladinskega dela

Državna strokovna delovna skupina za dvig kakovosti in prepoznavnosti mladinskega dela, ki deluje v sklopu bonskega procesa, ki spodbuja implementacijo Evropske agende za mladinsko delo, je podala pobudo za pripravo nove celostne grafične pobode mladinskega sektorja v Sloveniji, ki bo pripomogla pri prepoznavnosti mladinskega dela.

Avtor celostne grafične podobe za promocijo mladinskega sektorja v Sloveniji je Daniel Lenarčič, ki je bil z ustvarjeno podobo izbran na javnem natečaju.

logotip mladinsko delo
Logotip mladinskega dela v Sloveniji. Avtor: Daniel Lenarčič

Logotip je avtor zasnoval na osnovi sodelovanja: za vsako skupno delo je potreben poziv ter vodenje, kar je prikazal z rdečo figuro, ki vodi drugi dve. Rdeča figura, ki kaže v smeri pozitivne diagonale predstavlja priložnosti, ki nastanejo ob sodelovanju, razmišljujoča modra figura pa tiste, ki mogoče dvomijo vase. Slogan je zasnoval na osnovi znaka – s poudarkom na skupnosti in priložnostih, ki se pojavijo ob sodelovanju.

Vse organizacije mladinskega sektorja vabimo, da aktivno uporabijo novo celostno grafično podobo za promocijo mladinskega dela v Sloveniji. Verjamemo, da bo dosledna uporaba logotipa in slogana pomembno prispevala k večji prepoznavnosti mladinskega sektorja in poudarila pomembnost sodelovanja ter ustvarjanja priložnosti za vse mlade. Skupaj lahko ustvarimo močno identiteto, ki bo krepila našo skupnost in dvignila zavedanje o pomenu mladinskega dela v družbi.

Logotipe za splet tisk in aplikacijo na predmete najdete na spletni strani Urada RS za mladino (na dnu strani).