Organizacije za mlade

Na obisku v Semiču: Nejc Krevs

23. 7. 2020 avtor: Kulturni center Semič

V začetku julija je v okviru Poletnih večerov pred Kulturnim centrom SemičDino Subašić gostil esejista, novinarja in voditelja informativnih, mladinskih in verskih oddaj na RTV Slovenija poročevalca z Bližnjega Vzhoda in študenta teologije, Belokranjca po mamini strani, Nejca Krevsa. Nejc je spregovoril o svoji življenski poti in mlade obiskovalce spodbudno nagovoril.

Nejc je vzor kako postati in biti predvsem človek. V vzpodbudnem okolju družine je razvijal svojo osebnost, se posvečal športu, potoval po svetu in že zgodaj oblikoval svoje cilje in smer v življenju. Želja po širokem znanju ga je po gimnaziji pripeljala na teološko fakulteto, seveda kot laika. Celibatu se nima namena zavezati, saj kot pravi, ima dekleta še preveč rad.

Nejčev izoblikovan nazor, dodelan nastop, sproščenost, preprostost v besedah in širok pogled na svet in dogajanje, dajo slutiti, da bo na svoji novinarski poti znal  poslušalcem in gledalcem približati realno in verodostojno sliko vsebin, ki jih bo obravnaval.  Zanimivost pri novinarskem delu mu  predstavljajo tudi otroci  in mladostniki. Njegovi novinarski začetki segajo ravno v Infodrom, oddajo za otroke in mladino, ki jim dogajanja predstavlja na njim razumljiv in dostopen način. Otroci in mladi pa, kot pravi Nejc so vedno zanimivi sogovorniki, saj so s pravim pristopom iskreni in  neposredni v svojih razmišljanjih.

Večer je potekal v sproščenem vzdušju z nekaj vprašanji mladih ob koncu in sklepom, da imajo  v Semiču mladino, ki ima ideje in želje obogatiti življenje in dogajanje v kraju, ter ga tako narediti privlačnega tudi za njihovo generacijo, kar jim Kulturni center kot mladinski center nudi in omogoča.

Vir: Kulturni center Semič
Foto: Rtv