Aktivno državljanstvo / EU zadeve

Navdušujoča izkušnja dialoga v okviru Evropskega tedna mladih

24. 4. 2024 avtor: Socialna akademija
mladi

V torek, 16. aprila, smo se na dogodku Evropske dileme podali na popotovanje skozi srce evropskih vrednot in dilem v luči prihajajočih evropskih volitev.

Ob dražbi vrednot smo raziskali različne poti, ki vodijo Evropo v prihodnost. Vsaka skupina mladih je oblikovala svojo vizijo vodenja, utemeljeno na vrednotah, za katere se je nato odločno borila na Tržnici vrednot. Poleg tega smo se na našem potovanju po evropskih vrednotah ustavili tudi pri družbeni polarizaciji. Spoznali smo, kako pomembno je odprt dialog in spoštovanje različnih stališč za dobro skupno prihodnost.

mladi na dogodku ETM

Z aplikacijo Zmenki političnih nasprotnikov, ki smo jo razvili na Socialni akademiji, smo presegli našo delitev mnenj in se podali v svet dialoga. Izpolnili smo vprašalnik, ki se je dotikal evropskih dilem in aplikacija nas je združila v pare glede na naša stališča.

Dogodka se je udeležilo 18 udeležencev, večinoma mladih Slovencev in Turkov, ki živijo v Ljubljani in njeni okolici. Zanimive teme in debate so tako podprle tudi odlične turške sladice in slani prigrizki.

Rezultat? Poglobljeni in raznoliki pogovori, ki so trajali pozno v večer!

miza in mladi na dogodku

Hvala vsem, ki ste se pridružili temu dogodku in s svojo strastjo in modrostjo prispevali k izjemnemu večeru! Se vidimo kmalu na še kakšnem!

logo movit
logo ETM
logo EU