Zaposlovanje

Nove priložnosti za mlade v lokalnem okolju

16. 9. 2020 avtor: Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina

Na Inštitutu za mladinsko politiko se zavedajo pomena zagotavljanja priložnosti za mlade in vzpostavljanja povezav, ki mladim odpirajo možnosti zaposlitve.

S tem namenom bo Inštitut za mladinsko politiko v prihodnjih mesecih, v oktobru in novembru, v sklopu projekta Fair employment – Z mladinskim delom proti brezposelnosti mladihizvajal zanimiva usposabljanja za krepitev kompetenc mladih. Usposabljanja bodo brezplačna in namenjena mladim posameznikom od 15. do 29. leta, ki si želijo nadgraditi svoje kompetence na različnih področjih in posledično postati bolj zaposljivi.

Usposabljanja so ciljno usmerjena in posameznikom nudijo širok spekter znanj ter nadgradnjo kompetenc, obenem pa omogočajo spletanje novih vezi in poznanstev.

Ker si na Inštitutu za mladinsko politiko želijo naslavljati konkretne probleme s katerimi se mladi, delodajalci in odločevalci soočajo pri vstopu mladih na trg dela, bodo pred pričetkom usposabljanja pripravili regijsko konferenco, kjer bodo skupaj z gosti iz vseh omenjenih področji, poiskali konkretne predloge ukrepov, ki jih je v bodoče na področju zaposlovanja mladih potrebno razvijati in naslavljati.

Konferenca, ki se bo odvijala 18. septembra ob 10.00 uri v Ajdovščini, bo priložnost, da tako odločevalci, javne institucije, delodajalci in mladi sami, izpostavijo svoje poglede in stališča ter pomagajo pri iskanju konkretnih predlogov in ukrepov.

V skladu s priporočili NIJZ in omejitvami v zvezi z novim korona virusom bo prireditev odprta za omejeno število ljudi, zato se zbirajo predhodne prijave na elektronski naslov: info@institut-imp.si.

Več.

Vir in foto: Inštitut za mladinsko politiko