Kultura

Novi začetki – multimedijski umetniški festival

22. 12. 2020 avtor: Uredništvo
dekle ustvarja

Novi začetki, multimedijski umetniški festival 2020, je osrednji dogodek Mladih zmajev Črnuče, ki letos poteka digitalno. Tekom prazničnega decembra  v štirih Facebook vklopih predstavljajo ustvarjalce, ki so letos zahajali v mladinski center Črnuče, izvajali delavnice, delali na lastni produkciji in razvijali manjše ali večje projekte.

Vklopijo se vsako sredo v decembru, ob 20:00 na facebook strani Mladi zmaji Črnuče in Basement – Mladi zmaji, še isti večer pa tudi na Instagramu basementzmaji.

Novi začetki – III. del: zrak,  bo na sporedu v sredo, 23.12. ob 20:00.

V tretjem vklopu predstavljajo soustvarjalce in soustvarjalke, ki v mladinskem centru Mladi zmaji Črnuče s svojimi vsebinami mladim nudijo kakovostno preživljanje prostega časa. Uvrščeni so v element zrak, več o tem razkrijejo sami.

Edicija predstavlja aktivne soustvarjalce in soustvarjalke, ki  ponesejo v zrak zvočnih glasbenih valov. Med njimi so projekt Glasbeni inkubator pod mentorstvom Petra Baroša, ki je v prostorih Mladih zmajev Črnuče spodbujal in povezoval mlade glasbenike, tak primer dobre prakse predstavlja projekt bandismofrendi. Predstavljajo tudi projekt Girls rock, ki bo v prihajajočem letu nudil prostor mladim dekletom, željnjim glasbenega znanja.

Predstavil se bo tudi Radio Basement, sestavljen iz mlade ekipe v vlogah urednice Zie Perko Rogelj, sourednice Urške Kleindienst, vizualnega oblikovalca Matica Lesjaka, voditeljic različnih oddaj Urške SelakovičMiše Močilnikar, Nike Pušlar, Ane Hladnik, Sara Kogej in Mojce Jevšek, ki pa tudi ureja playlisto.

Muzikal Najlepše pesmi je mladinska pobuda dveh mladih študentk, ki ju veže skupna ljubezen do glasbe, plesa in gledališča in je pritegnil veliko število mladih soustvarjalcev.

Edicijo bodo zaključili s komadom pesnice Edit Paf »Fant moj«.

Novi začetki – IV. del: ogenj, bo na sporedu v sredo, 30.12. ob 20:00.

Zadnja edicija je namenjena ostalim enotam Javnega zavoda Mladi zmaji. Obiskali bodo Mladinske centre Bežigrad, Šiška in Zalog, Ulične zmaje, DigiMC in mobilni mladinski center Ljuba in Drago. Dobili bodo vpogled v ognjevite programe za mlade, kaj vse se je dogajalo in kaj vse se še bo zgodilo v novem letu 2021. Pred tem pa bo Društvo Impro predstavilo svoje delovanje.

V tem slogu vam Mladi zmaji želijo mirne praznike in magičen skok v novo leto 2021. Pazite nase in na druge. Želijo vam uspešne in srečne Nove začetke!

Vir: Mladi zmaji Črnuče