Organizacije za mlade

Novinarska konferenca v Celjskem mladinskem centru

21. 4. 2023 avtor: Celjski mladinski center
aktualno dogajanje MCC

V Celjskem mladinskem centru so imeli 19. 4. novinarsko konferenco, kjer je bilo govora o aktualnem dogajanju v MCC-ju. Na konferenci sta spregovorili direktorica Celjskega mladinskega centra, Sonja Majcen in sodelavka za projekte, Samanta Hadžić Žavski.

Poudarek je bil na 18. Festivalu prostovoljstva, ki ga organizira EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra, v sodelovanju z Mestno občino Celje. Festival se bo odvil v petek, 21. 4., ob 11. uri v atriju Celjskega mladinskega centra, razglasili bodo naj prostovoljce v kar petih starostnih kategorijah.

Novinarska konferenca
Novinarska konferenca

Še posebej so izpostavili letošnjo novost: ”Poletni MCC oder”, ki bo za mladinske dogodke odprt od 1. julija do 31. avgusta. 1. aprila so objavili javni poziv, namenjen vsem posameznikom in organizacijam za izvedbo dogodkov, namenjenih mladim. Več o pozivu najdete tukaj.

Govora je bilo tudi o letošnjem izjemnem dosežku Celjskega mladinskega centra – prejetju srebrnega celjskega grba in vseh mednarodnih projektih, ki jih izvajajo.

Nenazadnje pa so razkrili kaj vse pripravljajo v sklopu letošnjega Tedna Evrope, ki bo maja. Letos pripravljajo kar štiri dogodke: Evropska vas, Evropska vina in siri, Stand up Europe in Okusi Evrope. Vse podrobnosti o dogodkih najdete tukaj.

Celotno sporočilo za javnost najdete tukaj.