Mladi z manj priložnostmi / Mladinski dialog

Občina Semič zopet podpira mlade

23. 2. 2024 avtor: Kulturni center Semič
logotip

Občina Semič skupaj s pomočjo Odbora za mlade občine Semič in Kulturnim centrom Semič aktivno skrbi za svoje mlade. Tako na področju kulture, športa, izobraževanja kot na področju občinskih denarnih pomoči.

Županja o mladih

Enkratna denarna pomoč mladim in mladim družinam pri prvem reševanju stanovanjskega problema

Občina Semič je prejšnje leto izvedla razpis za dodelitev enkratne denarne pomoči mladim in mladim družinam ob prvem reševanju stanovanjskega problema. Na voljo je bilo 20.000 evrov, ves znesek je bil uspešno razdeljen. Mlada družina lahko na razpisu prejme največ tri tisočake, mlada oseba (ali par brez otrok) pa največ dva. Prejetih je bilo osem vlog, od tega sedem mladih družin in en mlad par. Mladim družinam je bilo razdeljenih 18.000 evrov, mladi par pa je prejel 2.000 evrov. V letošnjem letu je za mlade zopet na voljo razpis, kamor se lahko prijavijo za denarno pomoč ob prvem reševanju stanovanjskega problema.

plakat

Oddaja izvedbe družbeno koristnih projektov Mladi za Semič

Lani je občina Semič izdala javni poziv za Oddajo izvedbe družbeno koristnih projektov Mladi za Semič. Na poziv se je prijavila skupina mladih, ki je uspešno speljala prijavljen dogodek Mladostno razigran prižig lučk. O njem smo že napisali reportažo, prebereš si jo lahko tukaj. V letošnjem letu imajo mladi zopet možnost prijaviti družbeno koristni projekt. Na voljo bodo imeli 3.000 evrov.

plakat

Poleg obeh navedenih virih finančne pomoči, ki jih ponuja občina Semič, imajo v Semiču tudi enkratno denarno pomoč, ki znaša 300 evrov. Starši lahko oddajo tudi vlogo za dodatno znižanje plačila vrtca. Mladim družinam pa županja v času Praznovanja jeseni v Semiču podari tudi sadiko avtohtonega drevesa. Kulturni center Semič pa s svojimi vsebinami mladim ponuja številne možnosti, kot so druženje, obisk kulturnih prireditev, delavnice, športne aktivnosti in neformalno učenje.