Zabava in prosti čas

Od šolskih talentov do finalne oddaje Slovenija ima talent

9. 2. 2024 avtor: Familija – izobraževalni in terapevtski center
mladi

V mladinskem dnevnem centru Blok v Škofji Loki so v petek, 5. februarja, organizirali zanimivo pogovorno srečanje z naslovom Od šolskih talentov do finala oddaje Slovenija ima talent. Obiskala jih je namreč Maria Sofia Tovar Brčić, mlada pevka in finalistka zadnje sezone omenjenega šova. Tudi Maria, ki prav tako prihaja iz Škofje Loke, je v času njene osnovne šole redno obiskovala omenjeni mladinski center. Tam se je med drugim naučila igranja kitare, večkrat nastopala na dogodkih v njihovi organizacije ter tudi prvič zapela na studijski mikrofon. Kot pravi, ima na ta čas zelo lepe spomine in še dandanes center z veseljem obišče, ko ima čas.

V tokratnem, več kot uro dolgem pogovoru, ki so ga v celoti pripravili srednješolci v okviru tamkajšnjega novega projekta 15+ BLUZ, o katerem smo že pisali, je Maria delila svojo izkušnjo s popularnim šovom. Odgovarjala je na vprašanja o tem, kako je sploh prišla na idejo sodelovanja, kakšna so bila njena pričakovanja in strahovi, kako so potekale priprave ter samo snemanje.

Voditeljici pogovora sta se z vprašanji dotaknili tudi življenja po šovu in njenih načrtov v prihodnje. Za zaključek srečanja je vse prisotne očarala s svojo izvedbo pesmi Stand by me ob kitarski spremljavi Ese, prostovoljke iz Češke, temu pa je sledilo še neformalno druženje z udeleženci dogodka.