Izobraževanje

Odprt je drugi prijavni rok za vpis v dodiplomske in magistrske študijske programe

20. 8. 2020 avtor: Uredništvo

Odprt je drugi prijavni rok za oddajo prijave na še prosta vpisna mesta Razpisa za vpis na dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2020/2021, ki bo potekal od 20. do 28. avgusta 2020. 

Odprt je za Univerzo v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Novem mestu in na Primorskem. Prijavite se lahko tudi na Novo univerzo, javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi za Slovence in ostale EU državljane.

Za drugi prijavni rok je razpisanih skupaj 6.389 vpisnih mest, in sicer 4.353,5 mest za redni študij in 2.035,5 mest za izredni študij:

Prijava za vpis poteka preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ

V drugem prijavnem roku se na še prosta vpisna mesta lahko prijavijo poleg kandidatov, ki se niso prijavili v prvem prijavnem roku ali se niso uvrstili v nobenega od v prvi prijavi naštetih študijskih programov, tudi kandidati, ki se niso vpisali v študijski program, v katerega so bili sprejeti v prvem prijavnem roku, oziroma so se iz tega študijskega programa izpisali do vključno 17. avgusta 2020. Izbirni postopek drugega prijavnega roka bo potekal od 15. do 23. septembra 2020, sklepe o rezultatih pa bodo kandidati prejeli po pošti do 24. septembra 2020.

Seznam prostih vpisnih mest za drugi prijavni rok najdeš tukaj.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport