Mladinski dialog

Okrogla miza o mladinski viziji razvoja Kreativne četrti Barutana

26. 3. 2024 avtor: Mladinski center Kotlovnica Kamnik
oder

V Mladinskem centru Kotlovnica Kamnik je v torek, 19. marca 2024, potekala okrogla miza z naslovom »Kaj je KČB in kaj bo KČB?« oziroma predstavitev projekta Naredimo kreativno četrt Barutana.

Dogodek predstavlja sklepno dejanje deset mesecev trajajočega Erasmus+ projekta Naredimo kreativno četrt Barutana. Mladi so preko strukturiranega dialoga z odločevalci in skupnostjo poskušali spodbuditi razvoj kreativno-družbenega-kulturnega centra na ostankih nekdanje kamniške smodnišnice ter vanj umestiti programske vsebine za mlade, obenem pa spoznavali pomen javnih prostoroc, demokratične participacije, kreiranja idej in implementacije dogovorjenih rešitev.

Izveden je bil popis obstoječih aktivnosti lokalnih mladinskih organizacij, ki je predstavljal osnovo za analizo in pripravo smernic Mladinske idejne vizije Kreativne četrti Barutana.

Na omizju je bil predstavljen potek projekta in osnovane smernice, sledil pa je diskurz med mladimi in javnostjo ter odločevalci, med katerimi je bil tudi župan občine Kamnik, Matej Slapar.

Celotno Mladinsko vizijo razvoja Kreativne četrti Barutana si lahko ogledate tu.

„Financirala Evropska unija. Vendar so izražena stališča in mnenja zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ne odražajo nujno stališč in mnenj Evropske unije ali zavoda MOVIT – Zavod za razvoj mobilnosti mladih. Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti organ, ki dodeli sredstva.“

logotip