Finance

Organizacije za mlade: “Mladi, študentje ne smemo ostati spregledani

14. 4. 2020 avtor: Uredništvo

Organizacije, ki se ukvarjajo z mladimi in prekarnimi delavkami in delavci ugotavljajo, da trenutni ukrepi, ki jih je pripravljala Vlada, neuspešno naslavljajo izzive dijakov, študentov, mladih in prekarnih delavk in delavcev. 

Mladinski svet SlovenijeRaziskovalni inštitut 8. marecSindikat Mladi plus ter Študentska organizacija Slovenije, kljub več pozivom, ki so jih v zadnjih treh tednih že naslovile na Vlado (tukaj in tukaj), ugotavljajo, da je le-ta prezrla vse njihove pobude in predloge. V upanju, da jih bo upoštevala pri pripravi novega zakona, ki naj bi ublažil posledice korona krize, so se organizacije povezale, združile in se skupaj zavzemajo za izboljšanje položaja vseh mladih in vseh delavk in delavcev.

Oblikovale so predloge ukrepov in Vlado pozivajo, da jih umesti v nove priprave zakona. Vlado prav tako pozivajo, da vzpostavi dialog z njimi in ostalimi organizacijami civilne družbe, ki se konstruktivno trudijo najti rešitve, ki bi olajšale položaj najbolj ranljivih skupin.

V izjavi za javnost so še zapisali: “Mladi, študentje, prekerne delavke in delavci ne bomo pustili, da še naprej ostajamo spregledana skupina!”

Celoten poziv s predlogi si preberite tu.

Vir: Mladinski svet Slovenije