Kultura

Otvoritev razstave Ta svet pekel je in košček raja vmes

25. 8. 2020 avtor: Mladinski center Brežice
razstava slik

V avli Mladinskega centra Brežice so v sredini avgusta izvedli otvoritev razstave z naslovom Ta svet pekel je in košček raja vmes. Razstava je na ogled do konca septembra.

Avtor razstave je Timotej Pavlin, študent arheologije in ljubitelj umetnosti, ki se v okviru svojega prostega časa ukvarja tudi s slikarstvom. Risal je že od malih nog, v zadnjih nekaj letih pa išče svoj izraz v akrilnih barvah. V zadnjih delih razmišlja predvsem o absurdnosti sveta in opozarja na smer v katero ta gre, hkrati pa išče načine kako najti uteho pred naravo resničnosti. Je odgovor umetnost, filozofija, religija, ljubezen, aktivno državljanstvo ..?

Na otvoritvi so mladi poskrbeli in tudi izvedli krajši glasbeno-literarni dogodek. Na kitari sta zaigrala Matej Kranjec in Peter Hrovatič, program je povezala Kaja Nakani, ki je tudi recitirala avtorsko poezijo. Vsi udeleženci, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi programa so nagovorili obiskovalce, še posebej mlade, da so vedno dobrodošli pri soustvarjanju programa v MC Brežice.

V krajšem videu je Timotej povabil mlade na dogodke, ki se odvijajo v MC Brežice ter tudi poudaril, da so vsi mladi, ki se na kakršen koli način ukvarjajo z likovno umetnostjo dobrodošli: “Tisti mladi, ki imajo kakršenkoli interes in idejo, jo lahko s pomočjo MC Brežice vedno izpeljejo.”

Vir in foto: Mladinski center Brežice