Organizacije za mlade / Šport

Plezali so kot grofje

30. 3. 2021 avtor: Celjski mladinski center

Preteklo soboto,27.marca, so Celjski mladinski center in Planinsko društvo Celje Matica v Plezalnem centru Celje, predstavili projekt Plezaj kot grof in izvedli brezplačno predstavitev plezanja na umetni steni.

Celjski mladinski center je v sodelovanju s Planinskim društvom Celje Matica izvedlo le eno izmed aktivnosti v okviru projekta Plezaj kot grof. V soboto, so tako predstavili sam projekt, ter izvedli brezplačno delavnico plezanja. Več kot 30 udeležencev, ki se je udeležilo dogodka, je bilo navdušenih nad projektom, prihajajočo obnovo plezalne stene pod Celjskim gradom, ter ostalimi aktivnostmi, ki se bodo odvijale v okviru projekta.

Z osnovami plezanja, ki so jih lahko spoznali na sobotni delavnici želijo mladim in lokalni skupnosti približati plezanje kot šport in kot obliko aktivnega preživljanja prostega časa.  Upajo, da jim je preizkušnja plezanja vlila pogum in zanimanje, da bodo nekoč preplezali tudi pravo, obnovljeno steno pod Celjskim gradom.

Prijavitelji projekta »Plezaj kot grof« so bili uspešni pri prijavi projekta v programu Evropske solidarnostne enote. Projekt je tako nastal kot mladinska pobuda mladih plezalcev, ki so zaznali problematiko in neuporabo dotrajane plezalne stene pod Celjskim gradom, njegov cilj pa je urediti plezalno steno, da bo le-ta varna in primerna za uporabo.

Vir: Celjski mladinski center