Zdravje

Podporna skupina za mlade s težavami v duševnem zdravju

6. 9. 2022 avtor: Društvo študentski kulturni center – ŠKUC
plakat

Info center ŠKUC bo v sredo, 28. septembra 2022 začel s podporno skupino namenjeno mladim (16 – 30 let), ki se soočate s težavami v duševnem zdravju.

Podporna skupina bo ponujala varen prostor, v katerem boste lahko delili_le svoje občutke, stiske in prejele_i medsebojno podporo.

Terapevtsko skupino bo vodila Inge Salmič Zajec, ki je svoje terapevtsko znanje pridobila na magistrskem študiju Zakonske in družinske študije na Teološki fakulteti ter na izpopolnjevanju s področja zakonske in družinske terapije.

V sklopu programa bodo poleg terapevtskih srečanj potekali tudi informativni dogodki o duševnem zdravju ter ustvarjalne delavnice, na katerih bodo predstavljeni mehanizmi za spoprijemanje s stiskami preko umetniških medijev.

Dogodki znotraj programa se bodo prilagajali potrebam skupine. Srečanja bodo potekala vsako sredo od 28. 9. do 30. 11. 2022.

Zaželena je udeležba na vseh srečanjih. Udeležba je brezplačna.

Prijave sprejemajo do 25. 9. 2022.
Obrazec za prijavo najdete tukaj.

Za več informacij lahko pišete na info.center@skuc.org

Inge Salmič Zajec je po osnovni izobrazbi zgodovinarka in umetnostna zgodovinarka, svoje terapevtsko znanje je pridobila na magistrskem študiju Zakonske in družinske študije na Teološki fakulteti ter na izpopolnjevanju s področja zakonske in družinske terapije. Izkušnje je pridobivala na društvih in organizacijah, kjer je opravila tudi različna izobraževanja in usposabljanja (Društvo za nenasilno komunikacijo, Društvo SOS telefon za ženske in otroke- žrtve nasilja, Društvo Vita za pomoč po nezgodni poškodbi glave, Društvo za inkluzijo, Društvo Snaga žene, Center Janeza Levca).

Projekt je financiran s strani Urada za mladino MOL.