EU zadeve / Mladinsko delo

Pogovor z dr. Howardom Williamsonom

1. 10. 2018 avtor: Uredništvo

Partnerstvo Sveta Evrope in Evropske komisije na področju mladine skupaj z Uradom RS za mladino, med 2. in 4. oktobrom v City Hotelu v Ljubljani, organizirata mednarodni seminar o zgodovini in razvoju mednarodnih mladinskih organizacij in učinkih, ki ga je ta razvoj imel na mladinsko delo danes.

Ob začetku seminarja je zbrane nagovoril direktor Urada RS za mladino, Rok Primožič: “Mladinsko delo se je v zadnjih letih v Sloveniji močno razvilo in napredovalo. Seminar, na katerem smo se zbrali, je odlična priložnost, da na podlagi zgodovine različnih mednarodnih mladinskih organizacij ugotovimo, ali smo na pravi poti. V lanskem letu smo v Sloveniji med drugim dobili Nacionalno poklicno kvalifikacijo Mladinski delavec, kar pomeni, da zagotovo pišemo zgodovino mladinskega dela.” 

V sklopu seminarja v Slovenijo prihaja tudi večletni mladinski delavec, akademski raziskovalec mladine, predavatelj, svetovalec na področju mladinske politike ter (so)avtor številnih člankov in publikacij na temo mladinskega dela in mladinske politike – dr. Howard Williamson.

Vse, ki vas zanima področje dela z mladimi vabimo, da se udeležite pogovora, ki bo  z dr. Howardom Williamson, potekal v četrtek, 4. oktobra 2018 med 14. in 15.30 v konferenčnem centru City hotela v Ljubljani.

Na dogodek se lahko prijavite do 3. oktobra 2018 preko elektronskega prijavnega obrazca.

Več

Dogodek soorganizirata Urad Republike Slovenije za mladino in Zavod Movit, nacionalna agencija programov Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota.