Zabava in prosti čas

Poletje na podeželju v Mladinskem centru Prlekije

14. 7. 2020 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinskem centru Prlekije tudi letos organizirajo brezplačno poletno počitniško varstvo otrok, ki ga izvajajo vsak dan v tednu v mesecih julij in avgust pod vodstvom mladinskih delavcev.

Za otroke organizirajo tematske delavnice, otroške kvize, družabne igre, druženje ob harmoniki, igre z vodo ter ustvarjalne delavnice s papirjem in barvami. Mladinski delavci bodo otroke vključevali tudi pri delu v kuhinji, kjer se bodo skozi kulinarične delavnice naučili peke sladkih dobrot.

Mladinski center Prlekije se nahaja na podeželju in ima v sklopu posestva lasten samooskrbni vrt, kjer gojijo sadje in zeljenjavo. Stalni prebivalci mladinskega centra, pa so tudi različne domače živali, ki jih mladi obiskovalci lahko hranijo, za njih skrbijo in se z njimi igrajo. Mladi tako dobivajo skozi neformalno učenje prvovrsten stik z naravo, odgovornost in skrb do drugih živih bitji ter vpogled v pridelovanje hrane, kar je vse bolj aktualno in cenjeno.

*Mladinski delavci centra Prlekije so se obvezali, da v času izvajanja brezplačnega počitniškega varstva dosledno upoštevajo vse varnostne ukrepe povezane z Covid-19.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije