Kohezijska politika / Mladinsko delo

Portal mlad.si pomemben izziv za spremembe

23. 10. 2018 avtor: Uredništvo

V torek, 23. oktobra 2018, je potekal uvodni dogodek 5. kroga Partnerstvo za spremembe, kjer je med petimi superfinalisti sodeloval tudi portal mlad.si.

»Tukaj smo, ker želimo ustvarjati spremembe. Čeprav smo ljudje radi v coni udobja, se vedno najdejo tisti, ki si želijo več. Tako je nastal projekt Partnerstvo za spremembe, kjer gre za povezovanje javnega in zasebnega sektorja, s katerim rušimo stereotipe in premikamo meje. Projekt ne bo rešil sveta, a s premikanjem kamenčkov, ki tvorijo mozaik družbe in sveta, so spremembe mogoče.« je v uvodnem delu dogodka poudaril minister za javno upravo Rudi Medved.

V nadaljevanju se je predstavilo pet superfinalistov, ki se srečujemo z različnimi izzivi in sicer:  “Učitelj sem/Učiteljica sem!”, “Povečanje dosega (uporabe) e-storitev javne uprave”, “Vzpostavitev učinkovitega sistema podjetniške dejavnosti pomoči na domu”, “Izpisovanje zahteve za izdajo gradbenega dovoljenja – preprosta naloga, ki jo zmore vsak” in “Vse za mlade na enem mestu – promocija novega portala www.mlad.si“.

Rok Primožič, direktor Urada RS za mladino je o izzivu Vse za mlade na enem mestu – promocija portala mlad.si udeležence dogodka nagovoril z besedami: »O mladih krožijo stereotipi, da niso aktivni. Mladi so aktivni, le najti jih je treba, zato portal mlad.si na enem mestu ponuja vse informacije za mlade. Zavedamo se, da za uspešno osamosvajanje mladi potrebujejo informacije, ki jih morajo znati uporabiti. S spletno stranjo ne bomo rešili sveta, ampak z dodatnimi informacijami lahko marsikateremu mlademu omogočimo, da lažje zakoraka v svet odraslih.«

Veseli smo, da je komisija portal mlad.si prepoznala kot pomemben izziv, za katerega bi morali vedeti vsi mladi v Sloveniji. Komisiji se zahvaljujemo za izbor med najboljših pet izzivov, vsem finalistom pa čestitamo za njihov doprinos k pozitivnim spremembam v družbi.