Aktivno državljanstvo

Praznično vzdušje med mladimi kreativci

31. 1. 2024 avtor: Uredništvo
banner

V mesecu decembru so v Društvu kreativne mladine izvedli številne praznične aktivnosti. Ena njihovih zelo ljubih pa je že tradicionalni decembrski obisk Dom starejših Rakičan, tokrat so obiskali enoto Murska Sobota. Skupaj s stanovalci so ustvarjali božično dekoracijo za vrata vseh stanovalcev. Tako so ustvarili preko 45 jelenčkov in snežakov, ki sedaj krasijo vrata v Domu starejših Murska Sobota. 

V letošnjem letu so obisk pripravili v sklopu projekta, ki ga izvajajo v sklopu programa Evropska Solidarnostna Enota. Namen projekta je promocija in vzpostavitev mladinskega centra “Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce” v Murski Soboti, ki mladim in različnim društvom ponuja varen prostor za izvedbo aktivnosti.

V sklopu solidarnostnega projekta “Gradimo mostove med Prekmurjem in Belo krajino so v sodelovanju z Društvom Mozaik izvedli delavnico peke prazničnih keksov in kreativno delavnico izdelave prazničnih voščilnic ter rož iz krep papirja. Delavnico so izvedli v Zavetišču za brezdomne osebe Murska Sobota, s katerim zelo radi sodelujejo in se tudi radi vračajo.

Namen njihovega projekta je povezovanje prekmurske in belokranjske regije, saj so oboji mnenja, da je mladinsko delo v obeh regijah še vedno zelo zapostavljeno. V obeh regijah prepoznavajo problematiko pri pomenu odprtega mladinskega dela. Njihov največji cilj je promocija odprtega mladinskega dela, povezovanje mladih iz obeh regij in izvedba skupnih aktivnostih v obeh regijah.

V sklopu mladinskega centra Dnevna soba in informacijska točka za mlade kreativce so zbirali tudi donacije oblačil, igrač in šolskih potrebščin. Vse donacije so razdelili med različna društva, ki se ukvarjajo z ranljivimi ciljnimi skupinami.

Vir: Društvo kreativne mladine