Mladinsko delo / Prostovoljstvo

Prenova zunanje terase v Mladinskem centru Idrija

10. 4. 2024 avtor: Mladinski center Idrija
plakat dogodka

Kaj je mladinsko delo? Kakšen vpliv ima na mlade v lokalnem okolju?

To sta vprašanji, na kateri žal veliko ljudi ne pozna točnega odgovora, saj se o tej tematiki premalo govori. V Mladinskem centru Idrija želimo povečati ozaveščenost o pomenu sodelovanja mladih in njihove aktivne participacije v lokalnem okolju, ki imajo lahko ogromen vpliv na njihov razvoj in učenje. Zato smo se letos odločili za sodelovanje v kampanji Mladinsko delo – aktivni za prihodnost.

Z ESC solidarnostnim projektom – ReVIVE the vibe bomo mladim na praktičen način prikazali rezultate, ki nastanejo z aktivnim sodelovanjem in prizadevanjem za skupni cilj. Konkreten rezultat projekta bo prenovljena terasa Mladinskega centra Idrija, ki bo služila kot prostor za druženje lokalne mladine.

Projekt bo usmerjen v zadovoljevanje potreb tako prostovoljcev, ki bodo sodelovali pri prenovi terase, kot tudi lokalne mladine. Prostovoljci bodo skozi praktično delo pridobili neformalno znanje, medtem ko bo lokalna skupnost imela priložnost aktivnega sodelovanja med prenovo. Ta pristop bo spodbudil medkulturni dialog ter omogočil vzpostavitev novih stikov v skupnosti. Po končani prenovi pa bo terasa postala dostopna za nadaljnja srečanja in druženja lokalne mladine.

Mednarodni solidarnostni projekt bo potekal od 18. aprila do 3. maja 2024 v Mladinskem centru Idrija, kjer bo sodelovalo 12 že izbranih mednarodnih prostovoljcev. Prostor bo med prenovo odprt za javnost, ki se lahko kadarkoli v času projekta pridruži prostovoljcem.

Vabimo vas, da se nam pridružite, če si želite spoznati naše prostovoljce in se od njih česa naučiti. Prijave niso potrebne, prav tako je udeležba popolnoma brezplačna. Za več informacij in za spremljanje poteka projekta nas spremljajte na naših profilih na Facebooku ali Instagramu.

Se vidimo!