Kultura

Prešeren v Pekarni

7. 2. 2022 avtor: MKC Maribor

Društvo dramskih umetnikov Slovenije 8. februarja, na slovenski kulturni praznik pripravlja 36. tradicionalni recital Prešernove poezije, ki bo potekal preko radijskih frekvenc, slišalo pa se ga bo tudi na mariborskih ulicah in trgih. MKC Maribor bo kot partner v projektu poskrbel, da bodo pesmi največjega slovenskega pesnika odmevale tudi po Kulturnem centru Pekarna.

Društvo dramskih umetnikov Slovenije bo v torek, 8. 2. 2022, na državni kulturni praznik, točno ob 12. uri pripravilo 36. tradicionalni recital Prešernove poezije. Recitirali bodo članice in člani društva iz vse Slovenije. Zaradi slabe epidemiološke situacije v državi bo letošnji recital izveden v radijski obliki in se ga bo v živo prenašalo iz studia 26 Radia Slovenija – ARS program in Radia Maribor.

V sodelovanju z Mestno občino Maribor se bo prenos predvajal tudi iz kulturnih ustanov, akciji pa se bodo pridružila tudi druga mesta (Ljubljana, Koper, Nova Gorica, Kranj, Celje).

V Mariboru bo recital predvajan na Glavnem trgu, Grajskem trgu, Vojašniškem trgu, Slomškovem trgu, pred Narodnim domom in Muzejem NO, v Kulturnem centru Pekarna, na Lentu pred Hišo stare trte in na Židovski ulici.

Iz mariborskega studia bodo recitirali igralci ansambla Drame Maribor, Lutkovnega gledališča Maribor in samostojni ustvarjalci na področju kulture.