Vključenost / Zaposlovanje

Pričakovanja mladih od trga dela

16. 10. 2018 avtor: Mladinski svet Slovenije

Mladinski svet Slovenije vabi vse mlade, da jim pomagate poiskati odgovore na vprašanje, kakšna so pričakovanja mladih od trga dela ter vaše predstave o lastni prihodnosti .

Na Mladinskem svetu Slovenije so v zadnjih letih pogosto naleteli na bolj ali manj strokovne članke in druge zapise o tem, kakšne naj bi bile današnje generacije mladih, ob čemer so pisci mladim radi lepili razne negativne etikete. Prav tako se pogosto srečujejo z vprašanji novinarjev in drugih zainteresiranih o tem, kakšna je današnja mladina – na kar pa si, ne glede na redni stik z mladimi, ne želijo odgovarjati brez neposrednih raziskav. Kljub brskanju po raziskavah zadnjih let, niso našli odgovorov na vsa vprašanja, zato so pripravili spletno anketo, v kateri lahko sodelujete tri ključne skupine mladih: študentje, nezaposleni in zaposleni mladi.

Za mlade, ki še nikoli niste bili redno zaposleni oz. samozaposleni:

– Študentje, ki ste vpisani na visokošolski študij in ste zaključili vsaj 1. letnik je anketa dostopna tukaj

– Vsi, ki še niste bili redno zaposleni je anketa dostopna tukaj

Za mlade, ki ste že bili redno zaposleni oz. samozaposleni je anketa dostopna tukaj.  

Če boš želel_a vedeti, kaj so pokazali rezultati ali pa bi želel_a v prihodnosti pri svojih študijskih obveznostih uporabiti podatke, ki jih bodo zbrali, se lahko obrneš na Mladinski svet Slovenije, kjer ti bodo pomagali z informacijami.

Več