Okolje in trajnost

Pridruži se Mladinskemu centru Šentjur pri akciji “Z vrečko v naravo!”

4. 5. 2021 avtor: Mladinski center Šentjur

Ali tudi ti rad_a hodiš na sprehode in izlete? So te kdaj ob poti presenetile smeti? Ali si za to, da skupaj naredimo nekaj dobrega za naravo in tudi zase? Si že kdaj slišal_a za plogging?

Z vrečko v naravo!

Plogging je nov trend, ki k nam prihaja iz Švedske. Napredni Švedi so povezali tek (jogging) s pobiranjem smeti (plocka upp) in ustvarili nov do okolja in družbe odgovoren trend. Hkrati pa so skovali še novo urbano besedo “plogging”.

Zaradi vse več ustvarjenih odpadkov, tudi v naravi pristane vse več smeti. A zakaj bi to samo nemo gledali, če lahko aktivno pristopimo k reševanju problema. Pridruži se Mladinskemu centru Šentjur pri akciji “Z vrečko v naravo”. Vse, kar storiš je, da vzameš na sprehod, izlet ali pa na pot, recimo do knjižnice, vrečko in jo sproti napolniš z odpadki, ki so se po ”pomoti” znašli v naravi. Tako lahko združiš svojo rekreacijo ali načrtovane obveznosti z dobrim dejanjem.

Prvih 50 sodelujočih bo prejelo promocijsko majico in manjšo pozornost. Zelo bodo veseli, če objaviš kakšno sliko ali video pobranih smeti v komentarju pod objavo na družbenih omrežjih in povabiš še koga, recimo prijatelje, sorodnike, sošolce, sosede ali znance.

Skupaj lahko z majhnimi dejanji naredimo naravo zopet čisto.