Aktivno državljanstvo

Pridruži se novemu medkulturnemu gibanju v Evropi

11. 6. 2024 avtor: Uredništvo
ženski

Je med vami kdo z odlično idejo, kako bi spremenil_a svoje mesto/kraj in je star_a med 18 in 30 let? Ali želiš biti del novega medkulturnega gibanja za spremembe po vsej Evropi?

V vse bolj razdeljeni Evropi se sovražni govor, rasizem in delitve skupnosti krepijo. V tem kontekstu Mednarodni center za dialog (KAICIID) zaupa mladim, da boste našli inovativne poti naprej, tako da je uvedel novo shemo nepovratnih sredstev za mlade v evropskih mestih, imenovano Katalizatorji za kohezijo (C4Ɔ).

C4Ɔ bo podpiral majhne, ​​inovativne pobude za ustvarjanje sprememb, ki jih predlagajo skupine mladih na mestni ravni v skladu s priporočili politike EPDF o izgradnji kohezivnih in vključujočih skupnosti, kjer se vsi počutijo pripadajoče.

Mlade vabijo k prijavi v raznolikih ekipah po 2-5 članov iz iste lokacije. Uspešni prejemniki bodo prejeli sredstva v višini 2.500–5.000 evrov (glede na potrebe pobude) in bodo imeli šestmesečni dostop do usposabljanja za krepitev zmogljivosti in podpornega programa.

C4Ɔ bo prek svojih mladih štipendistov zgradil in izpopolnjeval mrežo nastajajočih evropskih voditeljev ter jih podpiral, da bodo vodili pot medverskih in medkulturnih sprememb.

Shema nepovratnih sredstev C4Ɔ je odprta za navdušene mlade ljudi, ki imajo odlične zamisli o tem, kako zgraditi socialno kohezijo v svojem mestu ali kraju, vendar morda nimajo platform, sredstev in veščin dialoga, da bi svoje ideje uresničili.

Prijave so odprte za mešane ekipe 2-5 mladih, starih od 18 do 30 let, iz katerekoli evropske države, kot jo je opredelilo 46 držav članic Sveta Evrope, z idejo za pobudo na mestni ali lokalni ravni, ki izvaja katero koli od politična priporočila, ki izhajajo iz 5. EPDF.

Vsaka ekipa mora predstavljati vsaj dve različni veri; C4Ɔ je prav tako posebej zainteresiran za prejemanje vlog od različnih skupin, ki predstavljajo skupnosti, ki nimajo dovolj storitev, na primer glede na spol, raso, socialno-ekonomski status ter begunsko in migrantsko ozadje. Lahko ste del obstoječe mladinske organizacije/gibanja ali pa je to prvič, da delate skupaj. Kandidate spodbujamo, da pred oddajo vloge razmislijo o oblikovanju novih koalicij.

Za več podrobnosti preberite priložen razpis za zbiranje prijav.

Prijavite se tukaj do ponedeljka, 17. junija 2024, do 17.00 (zahodnoevropski poletni čas).

Če imate kakršnakoli vprašanja, jim pišite na europe@kaiciid.org.