Mladinsko delo

Priložnost za mladinske delavce: Mednarodni trening v Zadru

30. 7. 2020 avtor: Mladinski center Idrija

Mladinski center Idrija zbira prijave na mednarodni mladinski trening »New Horizons«, ki bo potekal v Zadru na Hrvaškem med 3. in 11. oktobrom 2020. Iščejo 3 mladinske delavce, ki se pri svojem delu srečujejo z ranljivimi skupinami mladih.

Glavna tema bo vloga mladinskega dela pri socialnem vključevanju mladihmedkulturni in medreligijski dialog ter pomen podpore mladinskih delavcev (prostovoljcev, projektnih sodelavcev, učiteljev, animatorjev, vodnikov idr.) pri raziskovanju lastne identitete mladih in pri iskanju smisla. Vse omenjene teme bodo navezane na vrednote EU in aktivno državljanstvo mladih.

Vaša naloga je aktivno sodelovanje ter deljenje svojega znanja v svoji organizaciji po povratku s treninga, pa seveda tudi druženje in izmenjava izkušenj z drugimi udeleženci treninga iz Slovaške,  Hrvaške, Španije, Italije, Francije, Nizozemske in Slovenije.

V sklopu treninga so kriti vsi stroški poti, bivanja in prehrane. Brez skrbi ste lahko tudi glede organizacije poti in potovanja zaradi epidemije, saj se bodo fleksibilno prilagajali obstoječim razmeram.

Prijave zbirajo na info@mcidrija.si do zasedenih prostih mest.

Program in več informacij najdete tukaj.

Vir in foto: Mladinski center Idrija