Kultura

Priložnosti za kreativne mlade – preDrami se in Fotovizije 2022

1. 2. 2022 avtor: Uredništvo

Ob bližajočem se kulturnem prazniku vam predstavljamo dva ustvarjalna natečaja s področja kulture, na katerih lahko sodelujete mladi med 14. in 26. letom.

Mestna knjižnica Ljubljana  razpisuje natečaj za najboljše dramsko delo – preDRAMI se – projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja, na temo J. R. R. TOLKIENA ali njegovega literarnega ustvarjanja. Projekt deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja priložnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje, knjižnica pa jim pri tem nudi spodbudo pri branju in pisanju.

Sodelujejo lahko mladi med 15. in 25. letom, rok za oddajo dramskega dela pa je 15. marec 2022.

Več informacij o natečaju najdeš na spletni strani

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti razpisuje natečaj za najboljšo FOTO-ZGODBO na temo UTRIP GRAJENEGA PROSTORA. Utrip grajenega prostora lahko interpretiramo na različne načine: kot dialog med statičnim in dinamičnim, kot sožitje med živo in neživo naravo ali kot kontrast med hipnim in trajnim. V zunanjih in notranjih prostorih, ki so delo človeka, se lahko odvijajo najrazličnejše fotografske zgodbe.

K sodelovanju vabi mlade fotografe med 14. in 26. letom; ustvarjalci lahko delujejo samostojno ali v okviru šol, društev, zavodov, krožkov, vendar pa se morajo na natečaj prijaviti kot posamezniki. Najboljše foto-zgodbe bodo predstavljene na državni razstavi v okviru FESTIVALA VIZIJE, ki bo 20.–22. maja 2022 v Novi Gorici. Avtorji v ožjem izboru prejmejo priznanje in se potegujejo za nagrado fotovizionar 2022. Vsi sodelujoči avtorji in mentorji pa prejmejo potrdilo o sodelovanju.

Rok za oddajo fotografij je 10. april 2022.

Več podrobnosti o razpisu najdeš na spletni strani.