Zabava in prosti čas

Prvomajske počitnice v Mladinskem centru Šentjur

9. 5. 2024 avtor: Mladinski center Šentjur
Prvomajske počitnice z mladimi iz Šentjurja

V času prvomajskih počitnic se veliko ljudi odpravi na zaslužene počitnice ali pa praznike izkoristijo za izlete in druženje. Kljub temu pa je Mladinski center Šentjur odprl svoja vrata za vse tiste, ki so bili med počitnicami doma in so želeli svoj prosti čas preživeti s prijatelji in ekipo centra.

Mladinski center je v treh dneh ponujal različne aktivnosti. Odločili so se, da bodo mladim ponudili aktivnosti, ki bodo poskrbele za vsaj nekaj aktivnih trenutkov, saj mladi preveč časa preživijo v sedečem položaju. Ob vsem tem pa seveda čas, ko se bodo zabavali in za nekaj trenutkov odpočili od šolskih obveznosti.

Prvi dan so otvorili z nagradnima turnirjema v namiznem nogometu v dvojicah in v namiznem tenisu. Fantje so se pošteno namučili in si zaslužili sladke nagrade, ki so razveselile prve tri najboljše. Za vse ostale pa ni manjkalo tolažilnih »nagrad«, ki so si jih pripravili kar sami – najbolj priljubljena jed v Aktivatorju, vaflji. Dan so nadaljevali z dobro uro zabavanja ob karaokah, kar je vsem prisotnim polepšalo dan, spoznali so nekaj novih izvajalcev in obudili nekaj starih, skoraj pozabljenih skladb, ki bodo od slej redno na »hišnem« seznamu predvajanja. Še pred koncem so si privoščili eno igro najljubše namizne igre.

V torek so pripravili za mlade iskanje skritega zaklada. Mladi so se lahko preizkusili v poznavanju domačega mesta Šentjur, saj so preko različnih nalog in izzivov prečesali mesto in na koncu uspešno našli skriti zaklad. Namigi in navodila, ki so jih vodila, so bila pripravljena z aplikacijo Actionbound, ki se je že velikokrat izkazala kot mladim zelo zabavna in zanimiva atrakcija, ki jih poleg vsega še nevede spodbudi k temu, da so aktivni v naravi. Tudi tokrat ni manjkalo sladkih dobrot in dobre volje. Dan so si umirili tako, da so skupaj odigrali nekaj namiznih družabnih iger, ob katerih vsi uživajo.

Za zadnji dan so pripravili tekmovanje v igranju iger na Wii konzoli, ki je mladim zelo ljuba oblika zabave. Ker so vse igre skrbno izbrane tako, da se ob njih športa in miga, se mladi tudi tokrat niso izognili aktivnemu preživljanju prostega časa. Mladi so iz Aktivatorja odšli zadovoljni in nasmejani.

Več slik je na voljo na spletni strani.