Mobilnost mladih

Ptice selivke: Mlada popotnica v Braziliji

2. 9. 2020 avtor: Drogart

Na uredništvo mlad.si smo prejeli intervju z mlado popotnico Alenko Gomboc, ki je nastal za novo rubriko Ptice selivke na spletni strani NightArta (pod okriljem DrogArt), kjer razkrivajo zgodbe mlajših zdomcev, ki so vsaj za nekaj časa izstopili iz obrisov zemljevida v obliki kokoške in se naselili znotraj neštetih vijug zemljevidov širnega sveta, bodisi zaradi študija, iskanja službe, ožemanja svojih misli ali pobega.

Tako v prvem intervjuju predstavljajo zgodbo Alenke, ki je našla svoj dom v eksotični Brazilij, pred tem pa je živela daljši čas v Veliki Britaniji.  Alenka pove, da se je odločila za selitev, ker ji že dolgo časa ni več ustrezalo življenje v Londonu, saj se je med njenim desetletnim bivanjem močno spremenilo. Brazilija je bila pozitiven premik v smeri načina življenja, ki si ga je želela živeti. Ena izmed razlik med mestoma, ki jo je je najbolj prepričala, je zagotovo način preživljanja prostega časa.

Veliko je zabav na prostem in zastonj dogodkov, ki jim rečejo 0800. Na žurih si lahko od ponedeljka do ponedeljka, če želiš. Glasba pa te ponese v ritmih vse od sambe, funk-a, hip hopa do reggae-ja.

Na vprašanje, ali imajo mladi brazilci formulo za dober žur, Alenka odgovarja: “Brazilci sami, takšni kot so,  so formula za žur, ki jim je v krvi. Kdorkoli pride živet ali samo obišče Brazilijo, pove, da tako, kot ga žurajo Brazilci, ga nihče drug ne zna.

Celoten intervju najdeš tukaj.

Vir in foto: NightArt, DrogArt