Digitalizacija / Mladinsko delo

Digitalna medijska pismenost – Diseminacijsko srečanje

11. 7. 2023 avtor: Združenje EPEKA
digitalna medijska pismenost, EPEKA

V okviru projekta Digitalna medijska pismenost smo člani Združenja EPEKA, so.p., izvedli diseminacijsko aktivnost, namenjeno mladim.

V mesecu juniju smo v sklopu projekta Digitalna medijska pismenost uspešno izvedli diseminacijsko aktivnost, namenjeno mladim v lokalnem okolju. S tem smo jim predstavili izsledke projekta in jih opolnomočili z dodatnimi znanji na področju medijske digitalne pismenosti. Aktivnost je bila izjemno koristna za mlade, saj smo jim omogočili pridobitev ključnih kompetenc za odgovorno in kritično uporabo digitalnih medijev.

V nadaljevanju je navedenih 10 korakov, ki spodbujajo digitalno pismenost med mladimi ter NVO in mladinske delavce krepijo z dodatnimi znanji, kako mlade usmeriti v izboljšano digitalno pismenost:

Projekt Digitalna medijska pismenost je bil zasnovan z namenom naslavljanja pomanjkanja digitalne medijske pismenosti med mladimi. Cilj projekta je bil izobraževati in osveščati mlade o pravilni in kritični uporabi digitalnih medijev ter razvijati njihove kompetence za uspešno navigacijo v digitalnem svetu.

V okviru projekta smo izvedli diseminacijsko aktivnost, kjer smo mladim predstavili izsledke projekta ter jim omogočili pridobitev dodatnih znanj in veščin na področju medijske digitalne pismenosti. S tem želimo mlade opolnomočiti za samostojno, odgovorno in kritično uporabo digitalnih medijev ter jih pripraviti na izzive sodobne digitalne družbe. Projekt je financiran s strani programa Erasmus+.