Neformalno izobraževanje / Zabava in prosti čas

Sejem prostega časa 2022

26. 9. 2022 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Po nekaj letih je na Ptuju ponovno potekala predstavitev organizacij v živo. Letos so dogodku dodali tudi izmenjavo oblačil po principu Jaz tebi-ti meni.

V CID Ptuj vsako prvo ali drugo soboto v septembru povabijo zainteresirane organizacije, posameznike in skupine, ki na Ptuju mladim ponujajo različne kulturne, izobraževalne, prostovoljske, športne programe ali projekte, da svojo ponudbo za otroke in mlade predstavijo širši javnosti na skupni prireditvi. Sejem kot skupna predstavitev organizacij v prijetnem okolju, z interaktivnimi vsebinami, promocijskimi materiali in osebnim stikom ponuja vse informacije na enem mestu.

Tokrat so v soboto, 10. septembra 2022, med 10. in 13. uro združili moči z Zavodom za šport Ptuj in na enem mestu združili kar tri dogodke v enem. Tako so hkrati potekali Ptujski športni vikend v organizaciji Zavoda za šport Ptuj, v organizaciji CID Ptuj pa Sejem prostega časa in izmenjevalnica oblačil Jaz tebi-ti meni. Ta je nastala iz želje po odgovornem ravnanju s tekstilom in oblikovanju manj konvencionalno potrošniškega vedenja. Na sejmu prostega časa se je tokrat predstavljalo kar 23 organizacij.

Dogajanje je s koncertom popestrila mlada ptujska zasedba The Golden Frets. Člani zasedbe so izvajali legendarne hite starega in novega rocka. Delujejo že dobri dve leti in verjamejo, da lahko s trdim delom in vztrajnostjo glasba oživi in zaživi. Za slastne vaflje in sladoled je poskrbel Mojster Vafelj food truck.