Zabava in prosti čas

September v Patriotu

25. 9. 2019 avtor: Uredništvo

Prireditveni center Patriot, ki deluje pod okriljem Mladinskega centra Dravinjske doline, je prostor, kjer mladi dobijo svojo prvo priložnost za delo, za razstavo, nastop in tako najdejo in krepijo svoje kompetence. Tudi v tem mesecu.

Sedi septembra se je tresel ob zvokih angleške bas glasbe. Lokalni DJ-i, ki se združujejo pod imenom Gonobeats – Bushee, Rotkart, Kian, DJ 4 in Ali, so poskrbeli za navdušence in navdušenke elektronske glasbe in napolnili plesišče s pestro paleto ritmov hip hopa, dubstepa in drum and bass-a. Tokrat so pripeljali tudi gosta, uveljavljenega in znanega DJ-a in producenta iz Kolumbije, ki deluje pod imenom Brain. Slednji se je v Slovenskih Konjicah ustavil v okviru svoje turneje Reset. 

Zvoki glasbe so ogreli dvorano, v kateri so obiskovalci in obiskovalke uživale in si brusile pete dolgo v noč. Mladi, združeni pod imenom Gonobeats, se bodo predstavili tudi na Konjiškem maratonu.

V razstavni galeriji Patriot pa se je pretekli konec tedna s svojimi fotografijami prvič predstavil Luka Gaber. Tema razstave, ki nosi ime »DAMN«, so črno-beli in barvni portreti mladih. Avtorja, ki je dijak Gimnazije Slovenska Bistrica, inspirira tako svežina narave kot vrvež mest. V svojih delih raziskuje stične točke obeh. Razstavljenih je 12 del, ki bodo za ogled na voljo do konca meseca oktobra. 

Vir: Mladinski center Dravinjske doline
Foto: arhiv MCDD, Klemen Šubic