Izobraževanje

Slavnostni dogodek za vse pedagoge, ki so diplomirali v času epidemije

18. 11. 2022 avtor: Lovrenc Habe

Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem se je pred kratkim s slavnostnim dogodkom, 1. srečanjem ALUMNI KLUBA UP PEF, poklonila in zahvalila vsem, ki so zagovarjali svoja zaključna dela v času epidemije. Beri: preko aplikacije ZOOM.

V protokolarni dvorani Sv. Frančiška Asiškega v Kopru se je zbralo 130 študentov, njihovih svojcev in trenutnih študentov. Veselje in objemi sošolcev in prijateljev so že nakazovali, da so sveži zaposleni pedagogi potrebovali tovrsten dogodek. Fantovski pevski zbor UP PEF je nastopil kot prvi, v imenu dekanje je bivše študente nagovorila prodekanja za študijske zadeve, doc. dr. Marina Volk. Spomnila je na pomen šole v sodobnem, digitalnem svetu.

Izobraženost namreč ni le priklic podatkov in obvladovanje tehnik, pač pa je tudi način doživljanja sebe in sveta.”

Doc. dr. Marina Volk
Pevke in pevci so prejeli priznanja. Veliko veselje je bilo že samo ob srečanju z bivšimi sošolci.

V nadaljevanju je prisotne razvedril orkester UP PEF, na pomen Alumni kluba pa je spomnil predsednik Alumni kluba UP, izr. prof. dr. Mirko Prosen. Povedal je, da je Alumni klub prvenstveno stičišče diplomantov in profesorjev in temelji na krepitvi prepoznavnosti Univerze v delovnih organizacijah in širši javnosti. Predsednica Alumni kluba UP PEF in učiteljica Elen Stanič je izpostavila negativne plati zagovorov zaključnih del in druženja preko zooma. “Verjamem, da je marsikdo izmed vas svoje diplomsko ali magistrsko delo s težkim srcem zagovarjal pred računalnikom in današnji večer je namenjen najprej vam. Alumni klub UP PEF z današnjo prireditvijo odpira vrata še nadaljnjim dogodkom, tako družabnim, zabavnim kot tudi tistim namenjenim širjenju obzorij in razvoju profesionalnih področij,” je še povedala Staničeva.

Predsednica Alumni kluba UP PEF, Elen Stanič.

Veliko pedagoških domislic je predstavil stand-up komik Rok Šrklep. Študenti in zaposleni pa so pripravili tudi humorni dokumentarni film o tipičnem študentu na Pedagoški fakulteti in podelili priznanja tistim pevkam in pevcem, ki so pri zborih vztrajali vsa leta študija. Za nežne plati prireditve so s tankočutnimi mladostnimi melodijami poskrbele članice dekliškega pevskega zbora UP PEF.
Po prireditvi, ki jo je sproščeno vodil Gaber Krč, je sledila zakuska – tradiciolana Istrska jed bobiči in fotografiranje na fotoboxu pred fakulteto, kjer so si prisotni ustvarili večni spomin.