Aktivno državljanstvo / Angažiraj se

Slovenska Filantropija v 2019

28. 2. 2019 avtor: Uredništvo

Na Slovenski filantropiji nadaljujejo s tradicionalnimi dogodki in aktivnostmi tudi v letošnjem letu. Letos bo rdeča nit delovanja tematika ODPRAVIMO DISKRIMINACIJO. Želja Slovenske filantropije je soustvarjati vse dogodke skupaj z vami, zato vas vabijo, da  se jim pridružite ali obiščete!

Kaj pripravljajo v letu 2019?

Dan za spremembe – 6. april 2019

S sloganom Ne prepuščaj se toku, SPREMINJAJ tudi TI! nagovarjajo prebivalce Slovenije, da zavihajo rokave in vsaj za en dan postanejo prostovoljci in prostovoljke. Na ta dan bodo širom Slovenije organizirane prostovoljske akcije, skozi katere lahko v svojem okolju rešujete aktualne probleme in izboljšajte kakovost bivanja. Vabijo vse v Sloveniji, da sooblikujete boljšo družbo. Kako in kje bodo akcije potekale najdeš tukaj.

Nacionalni teden prostovoljstva – 13. do 19. maj 2019

poteka po vsej državi in vključuje različne dogodke kot so okrogle mize na aktualne teme povezane s  prostovoljstvom. Predstavijo se številne prostovoljske organizacije, ki izmenjujejo izkušnje, vabijo obiskovalce v svoje vrste in se zabavajo, kot se znajo le prostovoljci. V okviru Nacionalnega tedna postovoljstva se bodo 14. maja podelile nagrade najzaslužnejšim na področju prostovoljstva. Nazive prejmejo: 

Rok za prijavo vseh nazivov je 19.4.2019.

Veseli dan prostovoljstva je osrednji dogodek Nacionalnega tedna prostovoljstva, kjer na stojnicah na Prešernovem trgu v Ljubljani z raznolikimi animacijami predstavijo širši javnosti organizacije iz cele Slovenije, ki vključujejo prostovoljce, proslavijo svoje delo in se skupaj poveselijo. Letos bo potekl 16. maja 2019.

Kongres prostovoljstva – 5. december 2019

Kongres prostovoljsrva organizirajo vsaki dve leti ob mednarodnem dnevu prostovoljstva, tematsko pa je vselej usmerjen na najbolj aktualna področja organiziranega prostovoljstva.

Usposabljanja za prostovoljce potekajo skozi celo leto, če se jim želiš pridužiti, obišči to stran, kjer najdeš potrebne informacije. Poleg rednih usposabljanj in delavnic znotraj lastnih programov ponuja tudi usposabljanja po naročilu za organizacije.

Vabljeni!

Vir: Slovenska filantropija