Aktivno državljanstvo / Digitalizacija

Sodelujte pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks

4. 3. 2019 avtor: Uredništvo

Urad RS za mladino in MSS vabita k sodelovanju pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks v mladinskem sektorju Slovenije. V publikaciji želijo predstaviti čim več primerov slovenskih digitalnih praks, ki so prisotne v mladinskem sektorju. 

Na podlagi Nacionalnega posveta mladinskega sektorja v Mariboru 2017 in dogajanja v zadnjem obdobju na področju digitalizacije sektorja pripravlja Urad RS za mladino v sodelovanju z Mladinskim svetom Slovenije e-publikacijo z namenom predstavitve pomena in opredelitve različnih vidikov digitalnega mladinskega dela.

Tudi na ravni EU je luč sveta zagledala publikacija Developing digital youth work, kjer je ekspertna skupina Evropske komisije uskladila definicijo digitalnega mladinskega dela, pripravila priporočila za države članice in poiskala primere dobrih praks uporabe digitalnega mladinskega dela v državah EU.  

Ker se akterji zavedamo pomena vključevanja digitalnega mladinskega dela in IKT orodij za delo mladinskih organizacij,  si želimo v pripravo vključiti tudi vas, ključne deležnike, ki krojite mladinsko dogajanje“, sporočajo z URSM, in dodajajo, da želijo v namen širšega spoznavanja z digitalizacijo, v sektorju identificirati primere dobrih praks digitalnih rešitev, “naj bodo to kompleksne (portali, aplikacije) ali enostavna orodja, ki se uporabljajo za delo z mladimi in jih je vredno razširiti po sektorju.

Če v svoje delo z mladimi vključujete digitalne prakse in bi radi predstavili svoj primer, vas vabijo, da se pridružite pri pripravi e-publikacije Primeri digitalnih praks v mladinskem sektorju Slovenije.

Prijave zbirajo na na tej povezavi: https://goo.gl/forms/CS8YIyr9TFXy5oaD2

Rok za oddajo prispevkov je do ponedeljka, 11. marca 2019.

Vir: URSM
Foto: Pixabay