Digitalizacija

Sooblikuj razvoj platforme Mladi Maribor

9. 2. 2022 avtor: MKC Maribor

MKC Maribor vabi mlade med 14. in 30. letom starosti k izpolnitvi ankete in sodelovanju v fokusnih skupinah, na podlagi katerih bodo zastavili smernice za nadaljni razvoj portala in aplikacij Mladi Maribor.

Platforma Mladi Maribor je v začetku leta 2021 doživela celovito prenovo, s katero je postala še prijaznejša za uporabo in prijetnejša za obisk ter se razširila tudi na pametne telefone z aplikacijama za operacijska sistema iOS in Android. Uspešni prenovi bo sledila razširitev funkcionalnosti, zato Mladinski kulturni center Maribor vabi mlade med 14. in 35. letom k izpolnjevanju spletne ankete, s kateo nameravajo analizirati želje, pričakovanja in mnenja uporabnic in uporabnikov, ki jim je platforma primarno namenjena.

Med izpolnjevanjem ankete se lahko uporabniki prijavijo tudi k sodelovanju v fokusnih skupinah, v sklopu katerih bodo pod strokovnim vodstvom izkušene raziskovalke Urške Antolin skozi vodene debate iskali najboljše ideje in predloge za širitev funkcionalnosti platforme ter tako neposredno sooblikovali njen nadaljni razvoj v prihajajočih letih.

Anketa je dostopna na tej povezavi, k sodelovanju pa vabijo tudi vse, ki platforme še niso izkusili, a bi želeli deliti svoje mnenje o željah in potrebah mladih na širšem območju Mestne občine Maribor.

O FOKUSNIH SKUPINAH

Izmed vseh udeležencev ankete, ki bodo označili željo po sodelovanju in podali kontaktne informacije, bodo izbrali približno 30 uporabnic in uporabnikov ter jih konec meseca februarja povabili k udeležbi fokusnih skupin na temo razvoja platforme. Srečanja bo vodila raziskovalka Urška Antolin s številnimi izkušnjami s področja družboslovja, izobraževanja in tržnih raziskav, s čigar pomočjo se bodo skozi debate določili najpomebnejši cilji za nadaljni razvoj platforme Mladi Maribor.

Predvidena termina izvedbe fokusnih skupin sta 25. 2. in 11. 3. 2022, vse aktivnosti pa se bodo odvijale v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor (Ob železnici 16, 2000 Maribor). Vsaka skupina bo trajala predvidoma 2 uri, vse udeležence pa bodo v zahvalo nagradili s praktično nagrado: darilnim bonom za nakupovalno središče Europark v vrednosti 40,- EUR.

VEČ O PLATFORMI MLADI MARIBOR

Platformo Mladi Maribor s spletnim portalom www.mladimaribor.si je po izteku naziva Evropska prestolnica mladih – Maribor 2013 vzpostavila Mestna občina Maribor, kot trajnostni učinek in nasledstvo tega projekta. Leta 2015 jo je prevzel MKC Maribor. V letu 2021 je platforma bila deležna celovite prenove in razširitve v obliki aplikacij za pametne telefone, ki delujejo na osnovi sistemov iOS in Android.

Platforma na enem mestu mladim nudi vse informacije o mladinskih aktivnostih v mestu, obvešča o projektnih priložnostih, aktivnostih aktivnega zaposlovanja itn. Mladi Maribor s portalom in družbenimi omrežji promovira mladinske centre, mladinske organizacije in organizacije za mlade v mestu.