Digitalizacija / Zabava in prosti čas

SparkDigiGirls: Postani dekle s tehnološko iskrico

17. 1. 2023 avtor: Simbioza med generacijami

Si stara od 14 do 18 let? Soustvarjaj program SparkDigiGirls skupaj s Simbiozo in spoznaj tehnologijo v zabavni luči!

Uradno vabilo na program si preberi tukaj!

Simbioza med generacijami te vabi, da jim pomagaš pri spletnemu testiranju šestih izzivov na področju novih digitalnih tehnologij. Med drugim boš našla izzive s področja umetne inteligence (AI), obogatene resničnosti (AR), programiranja, 3D modeliranja in tiskanja, računalništva v oblaku, itd. Vsak izziv ti bo ponudil rešitev za resnično življenjsko situacijo, s katero se morda vsak dan srečuješ.

Tukaj se lahko prijaviš na program.
Prijave zbirajo do 24. januarja!

Časa boš imela dva meseca. Pa še to – tempo vseh izzivov si lahko določiš sama in hkrati soustvarjaš spletni program tudi za ostala dekleta! Vsak izziv ti bo vzel dve do tri ure. Odvisno je seveda od tega, koliko časa boš posvetila posameznemu izdelku/izzivu!

 Kreativnosti ne moreš izčrpati. Bolj ko jo uporabljaš, več jo imaš.

 Maya Angelou 

Izzivi so na voljo v slovenščini, dodatna gradiva pa so na voljo v angleščini. Potrebovala boš le še računalnik, internet in mobilni telefon.

Uradno vabilo na program si preberi tukaj!

S kakšnimi izzivi se boš srečala?

Še to! Z vsakim izzivom boš prejela digitalni ključ, s katerim boš lahko odklenila svoj veliki tehnološki certifikat.

Po zaključenih izzivih boš imela priložnost spoznati enako misleča dekleta iz Litve, Portugalske in Grčije – najprej prek spleta, potem pa še v živo!

Če ti kakšen izziv ne bo šel kot po maslu, se lahko obrneš na nas. S tabo bomo ob vsakem koraku oz. izzivu. Prek spleta te bo spremljal mentor, ki te bo usmerjal in ti nudil podporo med celotnim učnim procesom programa.

Uradno vabilo na program si preberi tukaj!

Projekt financira Evropska komisija v okviru programa Erasmus+ za krepitev mladinskega sodelovanja. Projekt se izvaja v Litvi, na Portugalskem, v Sloveniji in Grčiji.