Mladinsko delo

Spet se nam je na boljše poslabšal

10. 5. 2022 avtor: Društvo Center za pomoč mladim

Na Društvu Center za pomoč mladim (CPM) so se med 8. aprilom in 10. aprilom skupaj z mladimi odpravili v Elerje nad Ankaranom. Za tri dni so tako pobegnili vsakdanjim obveznostim in se na vikend treningu socialnih veščin posvetili različnim temam kot so odnosi, komunikacija, timsko delo, duševno zdravje ter zraven uspešno trenirali njihove socialne veščine. Da je tudi tokratni vikend TSV uspel pa pričata izjavi njihovih dveh udeleženk:

Letos sem bila drugič na treningu socialnih veščin in seveda je bila izkušnja iz obeh treningov fenomenalna. Pred lanskim poletnim TSV-jem si nisem predstavljala, da bi lahko kje našla skupino ljudi, v kateri bi se počutila tako sproščeno in sprejeto. Tam sem našla tudi nove načine spopadanja s težavami, ki sem jih lahko s pridom uporabila in izboljšala svoje počutje. Zagotovo se bom v prihodnosti še udeleževala TSV-jev, saj so mi spremenili življenje na boljše – dobesedno. Menim, da je to nekaj, kar bi moral izkusiti vsak.

Biti udeležen na TSV-ju je res ena taka zanimiva izkušnja. Na kupu smo sami mladi iz različnih koncev Slovenije in  kljub temu, da smo si med seboj tako različni, nas povezujejo podobne želje, vrednote in problemčki. Na TSVju sem imela priložnost izkusiti, da lahko prav z vsakim začneš pogovor o čemerkoli že pač želiš in dobil boš občutek, da osebo zanimaš, te želi poslušati in se pogovarjati s teboj. Tako se lahko iz poznanstva razvije prijateljstvo. Seveda je lahko malo stresno biti obdan s toliko novimi ljudmi, ampak hkrati si daš priložnost, da malo stopiš ven iz cone udobja in poskusiš nekaj novega, na aprilskem TSV-ju pa se še malo odklopiš od vsakodnevnih šolskih obveznosti. Na trenutke me je obletel občutek, kot da je to en tak poseben ločen svet, v katerem je vse mogoče.

Če bi si tudi ti želel_a biti del te super izkušnje, te CPMjevci vabijo, da se skupaj z nami odpraviš na njihov letni TSV, ki bo potekal od 10. julija do 15. julija. Za več informacij se lahko obrneš na spela@cpm-drustvo.si ali pa jih pokličeš na 031 323 573.