Digitalizacija

Spletna platforma “Ljubljana mesto učenja”

22. 7. 2020 avtor: TiPovej, Zavod za ustvarjalno družbo

V okviru mednarodnega projekta Povezana mesta učenja so na Zavodu TiPovej oblikovali mestno spletno platformo “Ljubljana mesto učenja. Gre za platformo, ki na enem mestu  združuje raznolike (neformalne) učne priložnosti za mlade in jim omogoča, da na enostaven način odkrivajo učne priložnosti v Ljubljani in jih tudi koristijo. Svoje učne dosežke pa obeležijo z digitalnimi učnimi značkami.

Platforma Ljubljana mesto učenja mladim omogoča, da:

Z namenom, da bodo aktivnosti na platformi mladim čim bolj aktualne in zanimive so izvedli krajšo raziskavo o njihovih interesih. K sodelovanje v raziskavi so povabili 155 mladih, ki živijo in/ali se izobražujejo v Ljubljani. Analiza je pokazala, da so mladim najbolj zanimiva in aktualna naslednja tematska področja: osebni razvoj, komunikacijske veščine, ustvarjalnost in praktično ustvarjanje, športne aktivnosti in aktiven življenjski slog, karierne vsebine, psihosocialne vsebine in svetovanje, glasbeno ustvarjanje, socialne veščine, umetnost in kulturne dejavnosti ter učenje učenja.

Celotno analizo si lahko preberete tukaj.

Platformi se mladi pridružijo tako, da obiščejo spletno stran s klikom tukaj, kjer lahko brskajo po zemljevidu učnih priložnosti al pa po ključnih besedah osebnih interesov, tem ali aktivnosti.

Še več informacij pa najdete na Facebook-u Ljubljana mesto učenja, tukaj.

Vir: TiPovej
Foto: Freepik