Angažiraj se / Mladinsko delo

SQVOT dnevna: Queer it up!

6. 6. 2023 avtor: Društvo Parada ponosa
SQVOT dnevna

V torek, 30. aprila smo se v sklopu Odmeva mladosti skupaj z mladimi družile_i in ustvarjale_i v SQVOT dnevni sobi. Lotile smo se izdelovanja simbolov LGBTIQ+ skupnosti v obliki obeskov, uhanov in podobnega.

Našemu ustvarjanju so se v sklopu Odmeva mladosti pridružile_i Uroš Skrinar iz Nacionalne agencije MOVIT, Tina Kosi iz Urada RS za mladino, Alenka Drobnjak iz Mreže MaMa in Eva Kotnik iz Mladinskega sveta Slovenije.

SQVOT dnevna
SQVOT dnevna

Obisk smo tako člani_ce ekipe kot udeleženke_ci sprejele_i z velikim veseljem.

Gostje_e smo izzvale_i z razmislekom o identitetah in načinih, s katerimi jih izražamo navzven ter jih vključile_i v ustvarjalni del dogodka, kjer so se s svojimi idejami in umetniškimi veščinami odlično odrezale_i!

SQVOT dnevna
SQVOT dnevna

SQVOT dnevna soba svoja vrata odpre vsak drugi ponedeljek v klubu Monokel na Metelkovi v Ljubljani med 17. in 20. uro. Tam v sodelovanju z galerijo ŠKUC organiziramo skupnostne dogodke, ki so namenjeni mladim LGBTIQ+ osebam. Na vsakem srečanju je prisotna tudi oseba iz programa SQVOT, ki prostor naredi še bolj varen, na voljo pa ima tudi številne informacije o delovanju programa in storitvah, ki jih ponujamo.

Več informacij o projektu SQVOT lahko dobiš na https://sqvot.si/.

SQVOT dnevno sobo financira Evropska unija.