Angažiraj se / Kultura

Stop animacije o sodelovalnih in participatornih družbeno-ekonomskih praksah

19. 1. 2022 avtor: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Stop animacije

V Pekarni Magdalenske mreže Maribor so Rosino šolo delavskih pravic za mlade povezale_i z organizacijami konzorcija Delati skupaj! in pripravile_i štiri kratke informativno-izobraževalne stop animacije na temo sodelovalnih in participatornih družbeno-ekonomskih praks.

Do odgovora na vprašanje kaj je kritična pismenostkako nas spodbuja k delovanju v svetu pridete z ogledom stop animacije, kjer izpostavljajo tudi, da nobeno sporočilo ni objektivno. Če se sprašujete, če so vaše potrebe in želje res samo vaše in posledično le vaš problem, v stop animaciji ugotovite, da so zadruge manifestacije solidarnosti in da lahko skupaj zadovoljimo skupne želje in potrebe. Če tehtate med vsak svoje sreče kovač in poslovnim in podjetniškim povezovanjem delavk_cev, nekaj argumetov za zadružništvo najdete v stop animaciji. Če razmišljate o tem, kaj so pravzaprav naše potrebe in kako lahko dosežemo spremembe v svojem okolju, je odgovor v stop animaciji participativni proračun in direktna demokracija.

Za animacijo in montažo filmčkov je poskrbela Brina Fekonja, reciklirale_i smo karakterje Ane Bassin, ki so nastali v projektu »Združimo se!«, ob tehniku Janezu Šaliju je na Radiu Marš bral Jan Podbrežnik, za glasbeno podlago in finalni mixing je poskrbel Marko Jaušovec, scenarije in vsebinske zasnove pa so priskrbele_i Daša Ložar, Kaja Fiedler, Karolina Babič, Matic Primc, Urška Breznik. Organizacije povezane v konzorcij Delati skupaj – za solidarno družbo! smo Združenje Center alternativne in avtonomne produkcijeDruštvo Gibanje za dostojno delo in socialno družboDruštvo Organizacija za participatorno družbo in Pekarna Magdalenske mreže Maribor.