Šport / Zabava in prosti čas

Študentski izlet na Kucelj

4. 1. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije

Na zimsko soboto, 17. 12., so se študenti v okviru Mladinske komisije PZS udeležili prvega izleta v tem študijskem letu. Odpravili so se na Primorsko – s Predmeje so se povzpeli do koče Antona Bavčarja na Čavnu in na Kucelj.

Na dan izleta so se zbudili v zasneženo pokrajino in se do izhodišča pripeljali v zimskih razmerah. Toplo oblečeni in nasmejanih obrazov so se vzpenjali po srednječavenski poti in nato nekoliko strmeje proti koči na Čavnu. Vzdušje je bilo sproščeno in pozitivno, uživali so v naravi in klepetu. Ko so se začeli vzpenjati na Kucelj, se je krepila tudi burja in začelo je močneje snežiti, kar pa ni prekrižalo njihovih načrtov. Zimske razmere so pot naredile še bolj razgibano in divjo. Zaradi oteženih razmer so sestopili po isti poti in se odločili, da se na Veliki rob, ki so ga nameravali osvojiti, ne bodo povzpeli. Pogreli in okrepčali so se v koči na Čavnu, kjer sta nas prijazno sprejela oskrbnik koče in njegova psička Ajka, ki se je hitro spoprijateljila z njimi. Sestopili so do Predmeje in se mimo predorov spustili do avtov.

Mladinska komisija PZS tudi v novem letu načrtuje mnogo dogodkov za mlade navdušence gora. Katere dogodke načrtujejo v letu 2023 lahko preveriš tukaj.