Izobraževanje

Študijski obisk Mreže Mlada ulica na Nizozemskem

21. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Na podlagi prepoznanih aktualnih potreb mladinskih uličnih delavcev Mreže Mlada ulica, preko evalvacije delovanja mreže v letu 2018, so v Mreži zasnovali študijski obisk na Nizozemsko. Namen slednjega je bil nadgradnja praks mladinskega uličnega dela organizacij Mreže Mlada ulica ter krepitev kompetenc mladinskih delavcev Mreže Mlada ulica za izvajanje mladinskega uličnega dela.

V študijskem obisku, ki je potekal sredi oktobra, je sodelovalo petnajst slovenskih mladinskih uličnih delavcev in preko deset nizozemskih mladinskih oziroma uličnih delavcev. Udeleženci so se razdelili na tri skupine in obiskali več nizozemskih mest (Amsterdam, Haarlem, Arnhem, Druten, Neede, Tiel, Urk, Lelystad, Almere in Hoorn) in praks mladinskega in uličnega dela.

Program študijskega obiska je pripravila organizacija BV Jong, ki združuje strokovne mladinske delavce in ostale strokovnjake, ki delajo z otroki. Študijski obisk so izvedli v okviru Erasmus+ ukrepa mobilnosti mladinskih delavcev. Vse tri skupine so nato sodelovale pri zapisu, ki ga lahko preberete tukaj.

Vir in foto: Zavod BOB