Organizacije za mlade / Zabava in prosti čas

Subvencionirano letovanje mladih v Poreču in na Pohorju

4. 8. 2020 avtor: Center interesnih dejavnosti Ptuj

Centru interesnih dejavnosti Ptuj že vrsto let koordinirajo subvencionirano počitniško letovanje v organizaciji Zveze prijateljev mladine Maribor (ZPM Maribor), ki razpolaga s počitniškimi kapacitetami v Poreču in na Pohorju. Mladi s stalnim prebivališčem v Mestni občini Ptuj imajo možnost koristiti subvencijo, ki jo iz občinskega proračuna vsako leto omogoči Mestna občina Ptuj.

Letošnja situacija je zaradi korona virusa prinesla številne ovire, saj so razpis za počitniško letovanje v nastanitvenih kapacitetah ZPM Maribor v VIRC Poreč in DUM Milana Zidanška Pohorje dobili zelo pozno. Prijave za 6 obmorskih in 2 višinski letovanji so letos prvič zbirali preko maila, kar je nekaterim staršem predstavljalo težavo, kljub temu pa so uspešno oddali na 26 prijav, kar je precej manj kot prejšnja leta.

Mladi lahko letujejo v 6 morskih in 2 višinskih izmenah letovanja. Programi letovanj v vseh izmenah so prilagojeni osnovnošolcem od 6. leta dalje, 4. izmena pa je namenjena pretežno srednješolcem do 17. leta starosti.

Zaradi epidemiološke situacije mladi letujejo v pol manjših skupinah kot prejšnja leta, v nastanitvenem objektu in na plaži se družijo v omejenih skupinah. Trenutno so bile uspešno izvedene že 3 izmene, upajo pa, da bo situacija ugodna in bodo lahko izpeljali vse, ki so jih v letošnjem letu načrtovali.

Vir: Center interesnih dejavnosti Ptuj
Foto: Arhiv ZPM Maribor