Kultura

Summer break po Ptujsko! – Zmagovalec natečaja Avanture brez cenzure

16. 6. 2022 avtor: Turistična zveza Slovenije
Summer break po Ptujsko!

V počitniškem času se mladi odločajo predvsem za oddih ob vodi, zato so pri Turistični zvezi Slovenije za mlade od 16 do 29 leta kot pripravo na počitnice objavili razpis Avanture brez cenzure, v okviru katerega so iskali najboljše prakse iz turizma ob/na vodi za mlade.

Na njihov naslov je priromalo 13 predlogov/idej, iz katerih je komisija izbrala tri najbolj obetavne projekte. Pri tem je upoštevala lokalnost, avtentičnost, edinstvenost in okoljsko trajnost: Šolski center Ptuj, Šola za ekonomijo, turizem in kmetijstvo – Summer break po Ptujsko!, Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor – Vodni biseri Pohorja, Šolski center za pošto, ekonomijo in telekomunikacije Ljubljana – Koliščarski bari na vodi za mlade na Igu

Najbolj izvirnega – Summer break po Ptujsko! so avtorice predstavile na 26. srečanju obvodnih krajev Slovenije, 4. junija v Velenju.

Dekleta iz Ptuja so pod vodstvom mentorice Sonje Mlinarič zasnovale dve ponudbi, ki vključujeta reko Dravo, Ptujsko jezero in Terme Ptuj, se pravi vse kar v smislu vodnega bogastva ponuja mesto Ptuj. Tako imenovana “Ftrgancija” je namenjena mladim, ki so željni zabave, “Sproščanje” pa so namenili mladim po napornih šolskih obveznostih.

Prvonagrajenke so prejele nagrado, ki jo je podarilo Turistično društvo Zbilje in sicer vožnjo s čolnom po Zbiljskem jezeru, električna kolesa za vožnjo po občini Medvode in sladico ob Zbiljskem jezeru. Drugo uvrščena ekipa je prejela obisk Pustolovskega parka Bukovniško jezero, tretje uvrščeni pa obisk soteske Vintgar.