Zabava in prosti čas

Tedenski napovednik MKC Maribor

9. 4. 2024 avtor: MKC Maribor
mkc maribor

V prvem aprilskem (in ne prvoprilskem) novičniku Mladinskega kulturnega centra Maribor (MKC Maribor) vabimo v prenovljene prostore Kulturnega inkubatorja. Hkrati pa ponovno delimo pester nabor brezplačnih dogodkov.

Izšla je prva antologija slovenske slemovske poezije

V torek, 9. aprila, bo v Vetrinjskem dvoru predstavitev antologije slovenske slamovske poezije Tri minute. Knjiga je izšla v založbi MKC Maribor. V knjižni izdaji Tri minute, prvi antologiji slovenske slamovske poezije, je zbran in objavljen nabor najboljših pesmi, ki jih je bilo mogoče slišati na slovenskih slamovskih odrih v obdobju zadnjih osmih let.

Naslov antologije Tri minute se nanaša na (omejen) čas nastopa, ki ga ima običajno slemer ali slemerka na slemovskem odru. Pričujoči nabor prinaša poezijo slamovskih pesnic in pesnikov, ki se, razen nekaj izjem, še vedno aktivno udejstvujejo na domačih in tujih odrih. Antologijo z naslovom Tri minute je uredila Petra Kolmančič, izdal pa Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor). Predstavitev antologije bo potekala v torek, 9. aprila 2024, ob 19. uri v klubu BarCoda v Vetrinjskem dvoru v Mariboru. Kratkemu uvodnemu pogovoru z urednico antologije bo sledil nastop vključenih avtoric in avtorjev.

Zaprtje razstave Živeti

Razstavo Živeti bomo v Galeriji Media Nox sklenili v sredo, 10. aprila 2024, ob 17. uri. Dogodek je namenjen druženju z avtorico razstave Hano Nekrep in prodaji razstavljenih del. Še do 10. aprila 2024 v Galeriji Media Nox svoje ilustracije razstavlja mlada umetnica Hana Nekrep. Zaprtje razstave bo v sredo, 10. aprila, ob 17. uri, ko vabimo v galerijo na dogodek, namenjen druženju, klepetu z umetnico in prodaji razstavljenih del.

Brezplačne delavnice zdravstvene vzgoje

V sodelovanju z Zdravstvenim domom Adolfa Drolca Maribor bomo v Kulturnem inkubatorju izvedli serijo brezplačnih predavanj o zdravstveni vzgoji za otroke in mladostnike. Kakšne so pasti tetoviranja, kako se ličiti in hkrati poskrbeti za kožo, kako se izogniti nezdravim navadam? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo diplomirane medicinske sestre mladim podale odgovore. V četrtek, 11. aprila, ob 16. uri, bo v ospredju spoznavanje praktičnih nasvetov pri uporabi kozmetike in za ustrezno nego kože. Celoten program delavnic in zbiranje prijav na povezavi.

Večer animejev in družabnih iger

V soboto, 13. aprila 2024, ob 17. uri vabimo skupaj z Društvom Animoku v Kulturni inkubator na Večer animejev in družabnih iger 9/2024. Kot običajno je vstop na dogodek prost. Za obiskovalce, mlajše od 13 let, je priporočljivo, da se ga udeležijo v spremstvu staršev ali odgovornega skrbnika. Na tokratnem dogodku si bomo ogledali vseh 12 epizod komične animejske serije Mr. Villain’s Day Off (Kyuujitsu no Warumono-san). Predvajala se bo z originalnim japonskim tonskim zapisom in angleškimi podnapisi.