Angažiraj se / Vključenost

Trening pripovedovalstva za lgbtiq+ mlade

8. 7. 2019 avtor: Društvo Parada ponosa

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk in poslušalcev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti?

Pri društvu Parada ponosa so skozi izkušnje ugotovile_i, da pri odpiranju novih tem nič ne vzbudi več zanimanja pri občinstvu kot osebna izkušnja. Ta jim omogoči, da se povežejo z osebo, ki jo poslušajo, in se postavijo v njene čevlje. Prav to omogoča pripovedovalstvo, poleg tega pa z njim lahko odpiramo raznolike teme na način, ki je dostopen za poslušalke_ce, in se jih dotaknemo s svojo zgodbo.

Če se želiš izuriti v pripovedovalskih tehnikah, se udeleži štiri-dnevnega tabora za LGBTIQ+ mlade. Udeleženke_ci boste spoznali orodja za predelavo in ubesedenje svoje izkušnje, ter skoznje pridobili znanje in metode za deljenje svoje zgodbe z drugimi.

Trening bo vodila mlada ekipa trenerk_jev in prostovoljk_cev društva Parada ponosa, ki se je v zadnjih mesecih usposabljala prav s tem namenom. Za štiri dni, od 22. do 25. avgusta 2019, bomo pobegnile_i v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu, kjer boste ob prostih trenutkih lahko uživale_i v naravi. Na taboru bo prisotna tudi “varna oseba”, ki bo nudila osebno podporo vsem, ki jo bodo potrebovale_i.

Lokacija na žalost ni dostopna za osebe, ki uporabljajo voziček.

Prijavite se z izpolnitvijo tega obrazca.

Vse informacije v zvezi s prijavo in izvedbo treninga najdeš tukaj.