Vključenost

Treningi socialnih veščin za mlade

21. 11. 2019 avtor: Uredništvo

Ekipa Društva Center za pomoč mladim je tudi letos uspešno zaključila s serijo osmih dvodnevnih Treningov socialnih veščin, ki so potekali v Klubu Jedro v Medvodah. Skupno se je treningov udeležilo 232 mladih med 14. in 16. letom starosti. 

Treningi socialnih veščin so izkustveni treningi, kjer raziskujemo sebe in druge. Program treningov je sestavljen iz serije delavnic, na katerih se udeleženci pogovarjajo o odnosih, stereotipih in predsodkih, ljubezni, zasvojenosti, spolnosti in odkrivajo meje ustvarjalnosti. Ne manjka tudi timskih izzivov in prostih pogovorov o temah, ki mlade zanimajo. Vseskozi se trudimo izhajati iz njihovih potreb in se odzivamo na njihove pobude. Na delavnicah tako skozi vodene debate delijo in slišijo mnenja drugih, s pomočjo različnih socialnih iger pa se bolje spoznajo in povezujejo.

Na posameznem treningu socialnih veščin, ki je potekal dva dni, je bilo prisotnih do 30 mladih. Nekatere delavnice so se odvijale v manjših skupinah z namenom, da se je vsakdo lahko izrazil, v celotni skupini pa so razreševali timske izzive. Društvo Center za pomoč mladim tovrstne treninge izvaja z namenom, da bi mlade opolnomočili z veščinami, ki so pomembne za vsakodnevno življenje.

Te mika, da bi to preizkusil_a na lastni koži? Dobrodošel_a, da se na treningih v prihodnjem letu pridružiš tudi ti! Obišči njihovo spletno stran in se prijavi.

Vir in foto: Društvo Center za pomoč mladim