Mladinski dialog

Tretje programsko leto Mladost na burji

9. 6. 2022 avtor: Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina
Mladost na burji

Program Mladost na burji, ki ga za Občino Ajdovščina izvaja Inštitut za mladinsko politiko, se je za tekoče programsko leto zaključil. Udeleženci, letos jih sodeluje nekaj več kot 1400, za uspešno opravljen program ob koncu šolskega leta prejmejo priznanje in značko, najmlajši pa majico grozdek.

Tudi v tem letu so bili otroci in mladi vključeni v raznolike dejavnosti in so ob podpori vzgojiteljev in učiteljev, mentorjev ter koordinatorjev programa spoznavali našo skupnost, razvijali odnos in razumevanje za sočloveka, skrbeli za svoje zdravje in okolje ter spoznavali raznolike poklice. Opravljene aktivnosti udeleženci ovrednotijo in zabeležijo v svoje dnevnike in tako program za tekoče leto na ustrezni stopnji zaključijo. Tudi letos bo župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin nekaterim učencem priznanja in značke osebno podelil na njihovih šolah, tokrat v podružnični šoli Črniče, Waldorfski šoli Primorska ter osnovni šoli Šturje. Na zaključni prireditvi Mladost na burji, ki se bo letos odvila v četrtek, 16. junija v Hiši mladih v Palah in bo gostila ravnatelje vrtca in ajdovskih šol, koordinatorje programa ter nekatere druge sodelavce programa bo župan nagradil devetošolce iz Osnovne šole Col in Osnovne šole Dobravlje, ki so letos uspešno zaključili programsko stopnjo zlata Kastra.

Otroci in mladi se značk in priznanj ob zaključku programskega leta razveselijo in prav je tako, saj se za uspeh vsako leto tudi zelo potrudijo. Tudi učitelje, mentorje program Mladost na burji ob zaključku šolskega leta z majhno pozornostjo obdari za njihovo predanost in pomoč učencem. Zagotovo pa so največja nagrada vsem vključenim pridobljena znanja, izkušnje in nova poznanstva. In teh v programu Mladost na burji ne zmanjka.