Vključenost

Tvoje Alpe! Tvoja prihodnost! Tvoja ideja!

28. 8. 2019 avtor: Uredništvo

Ali želiš igrati aktivno vlogo pri oblikovanju alpske regije? Imaš dobre ideje, ki bi jih rad_a izvajal_a skupaj z EU? Želiš izmenjati ideje z mladimi iz celotne alpske regije? Imaš najmanj 16 in največ 26 let? Si na vsa vprašanja odgovorili_a z da? Potem se lahko poteguješ za nagrado in izvedbo svojega projekta na natečaju “Pitch your project 2019!” 

Evropska komisija želi aktivno vključiti mlade, ko bodo kmalu oblikovali trajnostno prihodnost Alp. V ta namen so v okviru Strategije EU za alpsko regijo (EUSALP) izvedli natečaj “Pitch your project 2019!”, ki je na voljo vsem mladim med 16 in 25 let. Iščejo tvojo idejo, da bi alpsko regijo prilagodili na privlačen, sodoben in trajnostni razvoj.

Natečaj poteka pod sloganom “Tvoje Alpe! Tvoja prihodnost! Tvoja ideja!” 

Iščejo inovativne ideje za odgovore (teme) na naslednja vprašanja:

Pogoji

Zakaj sodelovati?

Trije najboljši projekti bodo prejeli nagrado Evropske unije za nadaljnje izvajanje nagrajenih projektov ter denarno nagrado 5.000, 3.000 oziroma 2.000 evrov. Če niste eden izmed srečnih treh nagrajencev, ni razloga, da bi bili žalostni: prijavitelji 15 naslednjih uvrščenih projektov bodo dobili priložnost, da odpotujejo v Milano in sodelujejo na letnem forumu.

Prijava

Vlogo oddaš v pisni obliki v angleškem jeziku do 31. oktobra 2019. Prijavo najdete tukaj.

Vse informacije o natečaju dobite na spletni strani natečaja.

Vir in foto: EU Strategija za alpsko regijo, foto – Robert Pupeter