Digitalizacija

Urad za mladino izdal e-knjigo Zaznamki

8. 10. 2020 avtor: Uredništvo

Na Uradu RS za mladino so v okviru kampanje Proti sovražnemu govoru (No Hate Speech) pripravili izid e-knjige z naslovom Zaznamki, ki jo je v originalu izdal Svet Evrope. Gre za drugo izdajo (po prvi Zmoremo!) o področju spopadanja z vsemi oblikami sovražnega govora v spletnem okolju med mladimi.

Priročnik je namenjen vsem mladinskim delavkam/-cem in izobraževalkam/-cemi, ki so tako ali drugače v stiku z mladimi. Priročnik je slednjim v pomoč pri spopadanju s težavami, ko so mladi izpostavljeni najrazličnejšim oblikam nestrpnosti, žalitev, pogosto ksenofobnih izjav, ko se internet zlorablja za spletno mučenje ter propagando ideologij, ki širijo sovraštva. Zato se priročnik zavzema za takšno svobodo izražanja na spletu, ki predstavlja tudi spletno okolje za mlade brez strahu.

Na Uradu za mladino smo se odločili za izdajo še enega priročnika o sovražnem govoru z namenom, da si bo kot dragoceno orodje utrl pot v šole, mladinske centre in organizacije in predvsem v spletna okolja. Vse deležnike zato vabim, da ga uporabijo kot pomoč in oporo pri delu z mladimi, ki so na tak ali drugačen način zastrahovani in se znajdejo v stiski. Hkrati s tem pa mlade učimo tudi strpnega medsebojnega komuniciranja in spoštovanja človekovih pravic ter dostojanstva vsakega posameznika,” je ob izidu e-knjige dejala v.d. direktorice Urada za mladino mag. Dolores Kores.

Oba priročnika najdeš na našem portalu:

Priročnik Zaznamki, 2020

Priročnik Zmoremo, 2019

Vir: Urad RS za mladino