Neformalno izobraževanje / Organizacije za mlade

Uspešna delavnica “Od risbe do figure”

8. 12. 2020 avtor: Mladinski center VičZavod Nefiks

»Delavnica je bila zelo zanimiva, definitivno je bila dober uvod v svet 3D tiska. Včasih je bil tempo malo prehiter, vendar se je dalo slediti. Navodila so bila podana razumljivo. V bistvu sem presenečena, da je delavnica zastonj. Upam, da bo še kdaj organizirano kaj podobnega.«

                                                                                                  udeleženka Zala

Mladinskem centru Vič si prizadevajo, da mladi razmišljajo o svoji prihodnosti, preden zaključijo svojo študijsko pot, ter da kompetence, ki jim bodo pomagale pridobiti službo, oblikujejo, razvijajo in nadgrajujejo tako v času študija kot tudi med iskanjem zaposlitve.

S tem namenom so, kot nadaljevanje dogodka »Dekleta ne izdelujejo le piškotov«, ki so ga za dekleta organizirali v sklopu dogodkov Meet and code, izvedli  4 tedensko delavnico 3D modeliranja in tiska z naslovom Od risbe do figure.

Udeleženci so tako dvodimenzionalne skice šahovskih figur pretvorili v dejanske, fizične figure. Tekom delavnice so se naučili osnovne uporabe programa Autodesk Fusion 360, kako se 3D modele pripravi na tisk ter ne nazadnje tudi, kako se tiska s 3D tiskalnikom.

Delavnica je bila za udeležence brezplačna, njihov edini vložek je bil čas, ki so ga morali vložiti. Vendar pa so v MC Vič zelo dobro seznanjeni z obveznostmi študentov in se dobro zavedajo, da so njihovi urniki natrpani. Tako so poskrbeli, da so udeleženci lahko sodelovali na delavnicah, tudi če se niso imeli časa udeležiti ZOOM delavnice, ker so se pripravljali na prihajajoče izpitno obdobje – prejeli so video navodila in posnetke ter tako nadoknadili zamujeno.

Zaradi manjšega števila udeleženih (povprečno 6 udeležencev na termin) se je lahko izvajalka delavnice posvetila vsakemu udeležencu – če so pri kakšnem udeležencu nastale težave, ali je imel vprašanja, so se jim posvetili vsi skupaj  in skupaj našli rešitev ter tako tudi razvijali svoje sposobnosti reševanja težav.

Odzivi udeležencev projekta “Od risbe do figure”:

»Delavnica se mi je zdela super, nasploh me je navdušila izdelava šahovskih figur. Zelo uporabni so mi bili poslani videoposnetki, da sem si lahko v miru ponovno pogledala, kaj smo naredili in sem ponovila uporabljene funkcije.« KLAVDIJA

»Delavnica je popolnoma prikazala to, kar smo počeli čez mesec, tako da je bila super! Izpeljana odlično in profesionalno z občutkom do ljudi. Gaja, ti pa si res sijajna vodja delavnice.« MARIKA

»Hvala vnaprej za figure, pa tudi na splošno za celotno delavnico.« GREGA

Glede na zelo dober odziv načrtujejo več podobnih delavnic tudi v prihodnje!

Vir in foto: MC Vič, Zavod Nefiks